Du er her: Forside » Artikler » Lakér dit træværk på båden - på rekordtid

Lakér dit træværk på båden - på rekordtid

Den 4. juni 2013
Af Resen Marine

Lakeret træ er smukt.
Det er virkelig fascinerende når man ser et rigtigt lækkert stykke lakeret træ - specielt på en båd. Lige så skæmmende er et dårligt lakarbejde.

Dybde og glød
Hvad er det der gør at noget lakeret træ er så smukt? Dybde - dvs. mange lag lak. 8-10 lag lak er normalt hvad der skal til for, at få et flot resultat.

De fleste som har prøvet at lakere, kan tale med om hvor stort et arbejde det er, at påføre 10 lag lak. Vi taler jo om 10 lag, hvor der skal ventes mindst et døgn mellem hvert lag, mellemslibes, tørres af og så lakeres - gerne uden "løbere", og snavs I lakken. Derudover skal pensler og værktøj renses.

Derfor er det også de færreste der har tilmodighed til at påføre de mange lag. Og derfor er det ikke specielt pænt. Og derfor går der ikke særlig lang tid, før lakken begynder at skalle af.

Genvej til en flot lakering
Hvad nu hvis man kunne nøjes med at påføre 4 lag?
Det kan man - og ikke særlig mange ved det. Men man kan faktisk påføre to lag Epoxy først, og så afslutte med to lag lak (gerne tre)! Og ved du hvad? Det er der rigtigt mange professionelle der gør! Resultatet bliver mere holdbart end 10 lag lak, og resultatet bliver også flottere end 10 lag lak.

Nedenfor er der to videoer hvor du kan se hvordan du skal gøre.

Læg mærke til det ufatteligt flotte resultat.

Del 1Del 2God fornøjelse med det og husk nu også at få sejlet lidt!